ELMARK
  1. 0 Kundvagn (0 Produkter)
    Din kundvagn är tom

Avgasfläktar

Badrumsfläktar

 

Tillförlitlig badrumsventilation är oerhört viktigt, inte bara för att avlägsna ånga i samband med badande, men också för att förhindra de vanligaste konsekvenserna av fuktighet: kondens, mögel, obehaglig lukt etc. Badrum utan fönster eller med begränsad ventilation är ett särskilt problem. De behöver alternativa sätt att ta bort luften för att få den önskade effekten. Den bäst beprövade lösningen är en badrumsfläkt. Fläktarna klarar framgångsrikt kondens och obehaglig lukt, hjälper till att hålla interiören i utmärkt skick och göra badrummet trevligare och mer bekvämt. En mängd olika fläkttyper, modeller och mönster finns tillgängliga på marknaden för att tillgodose alla smaker. Se nedan för information om de viktigaste faktorerna och kriterierna för att välja badrumsfläkt och några användbara tips om hur man installerar det.

Badrumsfläktar 1
Badrumsfläktar
 

Hur man väljer den mest lämpliga badrumsfläkten?

ПFlera faktorer spelar en stor roll vid val av badrumsfläkt. Dessa inkluderar effektbedömning och design av badrumsfläkten, men också extra tillbehör såsom timer, fuktighetsmätare etc. Mer information om var och en av dessa faktorer anges nedan:

1. Badrumsfläktens effekt: Effektvärdet för individuella badrumsfläktar som finns i ELMARKs produktsortiment varierar från 5,5W till 30W. Vilken produkt i den här kategorin är det rätta valet för dig beror mest på storleken på ditt badrum. En fläkt med en flödeshastighet på 100 kubikmeter per timme är tillräckligt för ett vanligt badrum. I alla fall är det lämpligt att läsa instruktionerna för produkten som anger storleken på det utrymme för vilket det är utformat.

2. Luftflödesflödeshastighet från badrumsfläkten: Luftflödet är direkt relaterat till den ovan angivna effektegenskapen. Det beror på rummets volym och hur ofta luften i rummet byts ut. Med "luftbytesfrekvens" avses hur många gånger luften i rummet helt ändras på 1 timme. ELMARK badrumsfläktar garanterar maximal effektivitet i detta avseende och ger en fräsch och trevlig atmosfär i ditt badrum. 

Badrumsfläktar 2
Badrumsfläktar - design
 

3. Design: det är alltid önskvärt att fläkten passar in i badrummet och atmosfären i ditt badrum och ser normalt ut och naturligt, så att du inte vill försöka gömma eller maskera den. På ELMARK erbjuder vi ett brett utbud av färger och stilar för badrumsfläktar. Med vårt sortiment av fläktar kan du göra varierade och snygga kombinationer och ytterligare förbättra utseendet på ditt badrum.

4. Badrumsfläktens ljudnivå: En högljudd fläkt kan vara irriterande och obekväm för alla som stannar lite längre i badrummet. ELMARK badrumsfläktar kommer säkert inte att ge dig obehag. Dessa badrumsfläktar arbetar med en relativt låg ljudnivå, mestadels från 33 till 43 dB. Som jämförelse producerar andra vanliga hushållsapparater, till exempel en hårtork eller dammsugare, dubbelt så höga ljudnivåer (70 - 75 dB). 

5. Badrumsfläktar med justerbara fästen: ELMARKs produktsortiment inkluderar badrumsfläktar med justerbara väggfästen. Dessa fläktar har en väggmonteringsmekanism som liknar ett eluttag. Denna mekanism säkrar på ett tillförlitligt sätt apparaten till väggöppningen. Detta håller ljudnivån nere i badrummet när din fläkt arbetar, eftersom den är ordentligt fastsatt. Om du letar efter en badrumsfläkt med extra justerbara konsoler rekommenderar vi AF-D100V fläkten med en flikventil som helt uppfyller dina krav.

6. Badrumsfläktar med flikventiler: Du kommer att uppskatta ELMARKs fläktventilatorer eftersom de hindrar lukt som passerar från luftkanalen tillbaka till ditt badrum eller toalett. Detta kommer att garantera en frisk, bekväm och trevlig känsla när du kommer in i badrummet.  

Vilka tillbehör kan kombineras med badrumsfläkten? 

Badrumsfläktar 3
Badrumsfläktar
 

Tillsammans med badrumsfläkten behöver du andra tillbehör som kompletterar ventilationssystemets utseende och funktionalitet. Dessa tillbehör inkluderar universella reduktionsdon, ventilationsgaller, luftledningar och anemostatdiffusorer. Se nedan för information om fördelar och fördelar med dessa tillbehör och skäl att kombinera dem med din ELMARK-fläkt.

• Universalreduktor: det första tillbehöret till badrumsfläkt som vi kommer att uppmärksamma är universalreduceraren. Vad exakt är detta tillbehör till? Tillbehör i denna kategori används i allmänhet för apparater och maskiner från ett brett spektrum av branscher som maskinbyggnad, kemikalier, livsmedelsbearbetning, etc. Men reduktionsmedel används också i några av de vanligaste hushållsapparaterna, såsom badrumsfläktar. De används för att koppla fläkten till en större eller mindre luftkanal. Med en universal reduktor, kan din badrumsfläkt monteras utan problem.

Badrumsfläktar 4
Badrumsfläktar
 

• Ventilationsgaller: Som tillbehör till badrumsfläkten är ventilationsgallret en naturliga del av ventilationsvägen. De är också dekorativa och hjälper till att förbättra det övergripande utseendet på rummet. ELMARK-katalogen har galler i en mängd olika färger och mönster för att tillmötesgå alla smaker och preferenser. 

• Luftledningar: Dessa är en integrerad del av ventilationssystemet, genom vilka dålig luft och obehaglig lukt försvinner. De måste också köpas separat från fläkten, varför de anses vara bland de nödvändiga badrumstillbehören. Luftrör som finns på ELMARKs hemsida är gjorda av 99,5% aluminium, vilket ger dem den erforderliga hårdheten, tillförlitligheten och hållbarheten och säkerställer att deras väsentliga egenskaper och egenskaper bevaras under en längre tid. Dessutom är de mycket mångsidiga när det gäller plats och metod som används för montering och deras enskilda delar kan sammanfogas i ett antal olika vinklar.  

Monteringstips för badrumsfläkt

Badrumsfläktar 5
Badrumsfläktar ELMARK
 

När du har tagit reda på hur du väljer rätt fläkt för ditt badrum och valt de grundläggande tillbehören, får du här några tips om hur du monterar badrumsfläkten. Dessa tips är relaterade till valet av plats för fläkten och till vissa särdrag och viktiga överväganden för montering. Här är vad du behöver veta om hur badrumsfläkten monteras:

• Välj plats: innan du börjar montera fläkten, tänk på vilken del av badrummet som passar bäst. För maximalt skydd mot fukt, mögel och obehaglig lukt, välj en plats på ungefär samma avstånd från duschen och toaletten. Tänk också på storleken på rummet. I större badrum kan du behöva två fläktar för att säkerställa den luftväxling du behöver.

Badrumsfläktar
Badrumsfläktar
 

• Anslut badrumsfläkten: innan du ansluter fläkten, se till att koppla bort strömförsörjningen för att säkerställa din fysiska säkerhet. I allmänhet är anslutning av badrumsfläkten inte särskilt komplicerad. Exakt instruktion ges alltid i tillverkarens manual. Om något problem eller svårigheter uppstår kan du kontakta ELMARK-specialister för hjälp och råd.

• Stabilitet: det här är en mycket viktig faktor för montering av badrumsfläkt och, i allmänhet, för alla aktiviteter relaterade till ventilationssystemet. Säkerställ stabiliteten när du ansluter badrumsfläkten till luftledningen och när du kopplar ledningen till ventilen. Se till att den senare anslutningen inte tillåter ånga att sippra genom. Allt bör planeras noggrant i förväg när du monterar badrumsfläkten så att inga korrigeringar behövs senare. ELMARK badrumsfläktar med Easy Mount-funktion har justerbara klämmor som också hjälper dig att säkerställa en stabil och säker fastsättning i väggöppningen.

• Slutkontroll: slutligen se till att allt är i ordning med den nyinstallerade badrumsfläkten. Eller, med andra ord, slå på strömförsörjningen och prova driften av din nya fläkt. Nu kontrollerar du att du har monterat den ordentligt och från och med nu kommer du att njuta av en fräsch och trevlig atmosfär i badrummet.  

På ELMARK hjälper vi dig inte bara att välja rätt badrumsfläkt för dina behov, men också med inpassning och underhåll. Titta på vårt sortiment av badrumsfläktar och kontakta omedelbart våra specialister för att svara på alla dina frågor.

 

Hur man väljer den mest lämpliga badrumsfläkten?

Vilka tillbehör kan kombineras med badrumsfläkten?

Monteringstips för badrumsfläkt

 

Filtrera
Sortera efter:
Produkter per sida:

Priserna är inklusive moms

  • Pris:
    . Inklusive moms
  • Kvantitet:

-EJ I LAGER

Till produkten

Tekniska data

 0
 0
Jämförelse