ELMARK
 1. 0 Kundvagn (0 Produkter)
  Din kundvagn är tom

Plastkabeldragningar

Kabelsamlare

 

Vad är kabelsamlare bra för?

Med modern teknik och intrång av fler och fler elektroniska prylar i våra dagliga liv, skräpas våra rum ner med fler och fler kablar. Trenden är densamma i enskilda rum, kontor och offentliga byggnader. En uppsjö av kablar är inte bara obehagligt och förstör det övergripande utseendet på ett rum, men i vissa fall kan det också vara farligt. Därför behövs kabelsamlare som en produktkategori. Kabelkanaler garanterar säker installation och användning av kablar i byggnader och anläggningar. Det är obligatoriskt när ett inomhussystem för kablar inte kan installeras eller när det inte skulle vara värt besväret. Med kabelsamlare monteras alla kablar på ett ställe och skyddas mot potentiellt skadliga miljöfaktorer. Se nedan för mer information om fördelar och olika typer av kabelförvaring du kan välja.

Kabelsamlare 1

Kabelsamlare
 

Vilka är de viktigaste fördelarna med kabelsamlare?

Fördelarna med att använda kabelsamlare har många aspekter. Det handlar om allt från att förbättra bekvämligheten och säkerheten till att göra rummet mera estetiskt. Här är vad du behöver veta om alla dessa fördelar:
1. Säkerhet: – Det är viktigt att uppmärksamma säkerheten inte endast för människor utan också för själva kablarna. Att dra många kablar för olika apparater och enheter runt ett rum är olämpligt. Å ena sidan skapar detta risk att trassla in sig och snubbla på kablarna, samtidigt som kablarna kan skadas av misstag. Den senare är särskilt sannolikt i industriella lokaler där frätande kemikalier används. Alla de risker som anges här kan undvikas genom att installera lämplig kabelförvaring. Kabelsamlare är det bästa sättet att skydda kablar från externa miljöfaktorer.

Kabelsamlare 2

Kabelsamlare


2. Bekvämlighet: – Detta måste nämnas i samband med kabelförvaringsprodukter. Kabelförvaring samlar alla kablar i rummet på ett ställe. Detta garanterar snabb och enkel åtkomst till dem. I avsaknad av kabelsamlare är kablar ofta utspridda kring möbler eller andra inredningsdetaljer i rummet (TV-apparater, datorer, etc.). Detta kan göra dem svåra att nå, särskilt om föremålen och ägodelarna måste flyttas.

Kabelsamlare 3

Kabelsamlare


3. Enkel installation – En annan fördel med kabelkanaler, som är så populär bland moderna användare, är att den är lätt att installera. Den kan monteras nästan problemfritt på vilken yta som helst trä, metall eller annan. Kabelhöljen kan fästas med skruvar eller lim. ElmarkStore har även självhäftande kabelförvaring som inte kräver något annat. Se nedan för mer information om självhäftande kabelförvaring.

Kabelsamlare 3

Kabelsamlare


4. Installera komplexa system – Relativt komplexa kabelsystem kan installeras i ett rum med kabelsamlare, inklusive system med många kablar, derivat och andra komponenter. System som sådana behövs vanligtvis i specialiserade kontor och sjukhus och där många högteknologiska enheter används. Dessa system kan organiseras på ett idealiskt sätt med hjälp av kabelsamlare, vilket placerar de individuella komponenterna i rummet så effektivt som möjligt.

Kabelsamlare 5

Kabelsamlare


5. Estetik – Denna fördel bör inte glömmas bort. Som i enskilda lokaler och rum i ett hem, kontor eller offentlig byggnad är det viktigt att inredningen är ren och trivsam. Detta är omöjligt när många kablar ligger över golvet. Endast kabelsamlare kan spara dig från det här problemet. Med kabelförvaring är kablar inte bara samlade på samma ställe, men de är dolda och utom synhåll. Dessutom finns kabelförvaring i olika färger på marknaden för att möta alla smaker och preferenser.

Kabelsamlare 6

Kabelsamlare
 

Typer av kabelsamlare

Det finns flera huvudtyper av kabelhöljen, vars val beror på användarens särskilda krav. Se nedan för mer information om varje typ av kabelförvaring och dess egenskaper.
- standard kabelförvaring: det här är den vanligaste typen av kabelförvaring i hem, kontor och offentliga byggnader, som finns i ett brett spektrum av storlekar från 12/12 mm till 100/60 mm. Med undantag av storleken kan standard kabelförvaring skilja sig från en typ till en annan när det gäller flera andra nyckelfunktioner. ElmarkStores webbutik erbjuder självhäftande kabelsamlare utformad för att underlätta den totala monteringsprocessen. Med denna kabelförvaring behöver du inte använda skruvar eller speciella lim. Allt du behöver göra är att ta bort skyddsbandet på kabelns baksida och tryck det mot väggen tills det sitter ordentligt. Förutom traditionell vit kabelförvaring erbjuder vi också färgglada produkter i denna kategori. Beroende på rumsinteriör kan du välja mellan päronfärgad, ljus bok och mörk valnöt.

Kabelsamlare 7

Kabelsamlare


- Golvkabelkranar: Som namnet antyder används golvkabelkranar för att samla alla kablar som är dragna över golvet i ett rum i en skyddad miljö. Det skyddar användare från att snubbla, falla och drabbas av andra olyckor och skyddar kabeln själv, vilket gör att den håller längre. ElmarkStore-kollektionen innehåller vit och gråfärgad kabeldragning.

Kabelsamlare 8

Kabelsamlare ELMARK


- Kabelförvaring för elektriska distributionskort: Detta är utformat för att dölja kablar vid anslutning av elektriska distributionskort. Denna typ av höljen används i elektriska distributionskort, elverkstäder, industrianläggningar etc. Huvudkabeln läggs i kabelförvaringen och leder till respektive konsument genom fabriksskurna slitsar.

Kabelsamlare 9

Kabelsamlare
 

Kriterier för val av rätt kabelförvaring

Typen av kabelhöljen är inte det enda du bör tänka på när du väljer en produkt i den här kategorin. Andra viktiga kriterier inkluderar kabelförvaringens dimensioner och längd, dess färg och märke. Se nedan för mer information om kriterierna ovan.
- Dimensioner och längd: ElmarkStores webbutik erbjuder kabelhöljen i många olika storlekar från 12/12 mm upp till 100/60 mm, så att du kan välja det lämpligaste höljet för antalet kablar du vill gömma inuti. Kabelförvaring på marknaden har vanligtvis en standardlängd på 2 m. Om du behöver en kortare bit kan du enkelt göra nödvändiga justeringar. Kabelhöljen kan klippas med en vinkelslip eller hacksåg så att du kan få den exakta längd du behöver.

Kabelsamlare 10

Kabelsamlare


- Färg: Färg är viktig när det gäller kabelförvaringens estetiska utseende och för att passa in i rummet. På ElmarkStore erbjuder vi kabelförvaring i vitt, grått, päron, ljus bok och mörk valnöt. I vår webbutik kan du se hur kabelhöljena ser ut i dessa färger och du kan välja den variant som passar miljön och atmosfären i ditt rum.

Kabelsamlare 11

Kabelsamlare


- Installationsmetod: det finns två grundläggande metoder för att installera kabelförvaring: med skruvar eller lim. Men som nämnts ovan finns även självhäftande kabelförvaring på ElmarkStore, vilket eliminerar behovet av skruvar och lim i monteringsprocessen. Det finns en skyddande remsa på baksidan av den här typen av kabelförvaring som bara behöver tas bort. Tryck sedan fast kabelsamlaren på väggen tills du är säker på att du har en stabil och pålitlig kontakt.

 Kabelsamlare 12

Kabelsamlare


Kabelförvaring: användbara tips och rekommendationer

Slutligen, här är några användbara tips och rekommendationer om hur du installerar kabelsamlare. Dessa tips hjälper dig att passa in kabelhöljet på rätt sätt för att säkerställa att den senare kan användas till din fördel. Här är vad vi menar:
- Tätt mot hörnet: Vi rekommenderar att du monterar kabelsamlaren så nära vinkeln som möjligt mellan väggarna. Detta ger två stora fördelar. Å ena sidan är det mer lämpligt att lägga olika kablar med avledningar i rummet, och å andra sidan kan kabeldragningen bokstavligen sammanfogas med väggarna själva (speciellt om färgerna matchar).

Kabelsamlare 13

Kabelsamlare
 

- Använd pluggar och skruvar för att installera kabelsamlaren. Dessa är mer tillförlitliga än de olika lim som många användare fortfarande använder för denna process.

Utforska ElmarkStore-webbutiken och välj den kabelförvaring som bäst passar dina krav både vad gäller praktisk funktionalitet och för utseendet och atmosfären i rummet.


Vad är kabelsamlare bra för
Vilka är de viktigaste fördelarna med kabelsamlare
Typer av kabelsamlare
Kriterier för val av rätt kabelförvaring
Kabelförvaring: användbara tips och rekommendationer

   Filtrera
   Sortera efter:
   Produkter per sida:

   Priserna är inklusive moms

   • Pris:
    . Inklusive moms
   • Kvantitet:

   -EJ I LAGER

   Till produkten

   Tekniska data

    0
    0
   Jämförelse