ELMARK
  1. 0 Kundvagn (0 Produkter)
    Din kundvagn är tom

LED gatubelysning

LED Gatubelysning


"Varde Ljus!" Detta är mottot för fler och fler städer som byter från traditionell gatubelysning till LED-lampor. Platser i olika delar av världen vidtar åtgärder för att minska energiförbrukningen, bland annat genom att förbättra energieffektiviteten med LED-belysning. Nedan kommer vi att titta på de viktigaste fördelarna med att använda LED-belysning och specialerbjudanden i denna kategori i Elmark-katalogen.

 

 LED Gatubelysning

Fördelar med LED gatubelysning

LED-gatubelysning använder ljusemitterande diodkällor. De kombinerar alla fördelar med LED-belysning, såsom energieffektivitet, hög kvalitet och en positiv miljöpåverkan.

 

LED-gatubelysning kan riktas mot ett visst utrymme vilket ökar sikten avsevärt.

LED-belysning hjälper till att säkerställa bekväm körning på kvällen. Denna typ av belysningssystem spelar en viktig roll för att förbättra körförhållandena och minska potentiella olyckor. Detta uppnås genom att välja den optimala färgtemperaturen för LED-belysningen och den önskade belysningsgraden.

LED Gatubelysning

LED Gatubelysning3

LED-belysning är överlägsen traditionell gatubelysning på många sätt. En av de största nackdelarna med traditionella belysningsarmaturer är att de behöver specialutrustning. Detta gör det svårt att byta ut en lampa med en annan med en annan effektbedömning. Å andra sidan kan ljuskällan för LED-gatubelysning inte ändras, men den har en mycket längre livslängd. LED-gatubelysning fungerar i upp till 50 000 timmar, medan livslängden för metallhalogenid och natriumlampor är bara cirka 1000 timmar.

LED Gatubelysning

LED Gatubelysning

 

En annan fördel med LED-gatubelysning är att den inte påverkas av elektriska incidenter. Med andra ord är denna typ av belysningsapparat lämpad för områden med frekvent störning och avbrott i strömförsörjningen. I dessa situationer behöver metallhalogenid och natriumgata lampor tid att svalna innan de kan sättas på igen. Hela processen tar cirka 5 minuter. Detta problem kan lösas effektivt med LED-gatubelysning, som inte påverkas av strömfluktuationer och störningar och det kan börja fungera omedelbart efter ett strömavbrott.

LED Gatubelysning

LED Gatubelysning

LED-belysning ger mycket mer ljus än traditionell belysning för samma mängd el. Till exempel, medan energieffektiviteten hos metallhalogenid och natriumlampor är ca 80-90 lm / W, är siffran för LED-belysning 100-120 lm / W. Dessa data visar tydligt att LED-gatubelysning är det mest lämpliga valet.

I utvecklingen av LED-belysning görs ständiga ansträngningar för att förbättra energieffektiviteten hos belysningsarmaturer. Att minska strömförbrukningen från gatubelysning begränsar skadliga koldioxidutsläpp.

LED Gatubelysning 4

LED Gatubelysning

 

Med LED-belysning kan ett automatiskt ljusstyrsystem integreras. Den kan styras på distans och ställas in för att fungera under en viss tidsperiod. Dessutom kan belysningen slås på och av automatiskt när nivån på utomhusljus når vissa värden.
Som du kan se är LED-gatubelysning definitivt värt investeringen. Se nedan hur du väljer de mest lämpliga produkterna i den här kategorin.

 

LED Gatubelysning 6

LED Gatubelysning
 


Hur jag väljer rätt LED gatubelysning

LED-belysning är idealisk för användning på olika platser, såsom parkeringsplatser, gränder, vägar, broar, parker etc. Lämplig LED-belysning förbättrar synligheten i området och minskar strömförbrukningen. Men vad är viktigt att veta när man väljer LED-belysning för att säkerställa att du verkligen har det bästa alternativet för dina krav?

Lumen hos LED-belysning
Den ljusstyrka som LED-belysning ger är en av de viktigaste faktorerna att överväga när man väljer produkter av denna typ. Om du letar efter LED-belysning för att minska mängden elektricitet du använder, behöver du inte bara överväga effektbedömning (Watt), utan även belysning (Lumen). Med andra ord, med starkare ljus kommer ljuset att utgöras av en enda belysningsenhet.

LED Gatubelysning 6

LED Gatubelysning


Låt oss ta en titt på ett exempel för att få en bättre bild av vad vi menar. Kvicksilvergaslampor som för närvarande används i gatubelysning avger 6200 lm vid 125 W, medan LED-gatubelysning kan avge 5400 lm vid 60 W eller 8000 lm vid 100 W. Du kan se den stora skillnaden i strömförbrukning själv: LED-gatubelysning är mycket mer ekonomiskt och effektivt. Så när du köper LED-gatubelysning rekommenderar vi att du inte bara tar hänsyn till watt (eller mängden energi som förbrukas), men också mängden ljus som släpps ut.

LED Gatubelysning 7

LED Gatubelysning


Beroende på dina behov och krav innehåller ElmarkStore-produktsortimentet LED-belysning med lägre effekt och mindre belysning (t.ex. NONA-gatubelysning som avger 3600 lm vid 40 W) samt produkter som avger mer, starkare ljus som är lämpligt för relativt stora områden. Till exempel omfattar den senare gruppen STREET200-LED-lampor som avger 20000 lm vid 200W eller STREET300 som avger ett 30.000 lm flöde av ljus för en 300W-effektbedömning.

Damm- och vattenbeständighet hos LED-belysning.

LED Gatubelysning

LED Gatubelysning

Glöm inte dessa två faktorer, då LED-belysningen är utformad för att fungera utomhus och utsätts automatiskt för olika externa miljöfaktorer. Vid val av LED-gatubelysning bör du välja belysningsenheter som är resistenta mot negativa atmosfäriska förhållanden.
För varje erbjudande i kategorin LED-belysning i ElmarkStore-katalogen beskrivs graden av skydd enligt internationellt godkända standarder. Du kan välja mellan NONA och NIKE LED-gatubelysning med IP65-skyddsnivån (helt dammtät och begränsad fuktpenetration) eller STREET och AVENUE med IP67-skydd (helt damm och vattenskyddad, även vid kort nedsänkning). ElectroMarket LED-belysning ger dig trygg och problemfri drift.

LED Gatubelysning 9

LED GatubelysningElmarkStore LED Gatubelysning
Att korrekt utvärdera dina krav när du väljer LED-gatubelysning kan spara mycket pengar och huvudvärk. Innan du köper LED-gatubelysning bestämmer du det område du vill belysa, mängden ljus du behöver och typ av belysningsenhet. Om du fortfarande inte är säker på vilken produkt som är bäst för dig, fråga ElmarkStore-experterna. De hjälper dig att välja den bästa LED-belysningen för att möta dina krav.


Alla LED-belysningsenheter skiljer sig åt och när du känner till de viktigaste detaljerna i deras funktion kan det ge dig stor hjälp för att göra ett adekvat och informerat val. Kolla in våra erbjudanden idag och välj den bästa LED-belysningen från ElmarkStore.

 

 

Filtrera
Sortera efter:
Produkter per sida:

Priserna är inklusive moms

  • Pris:
    . Inklusive moms
  • Kvantitet:

-EJ I LAGER

Till produkten

Tekniska data

 0
 0
Jämförelse