ELMARK
 1. 0 Kundvagn (0 Produkter)
  Din kundvagn är tom

Distributionsskåp av plast

Distributionskort (elskåp eller elcentral)Distributionskort

Ett distributionskort är en grundläggande komponent i alla elektriska installationer inomhus. Den hanterar och distribuerar el i byggnaden, lägenheten eller rummet och skyddar systemet som helhet och de apparater som är anslutna till den. Ett brett utbud av distributionskort finns på marknaden, vilket gör att du som konsument kan hitta rätt för dina behov. Vissa är utformade för hemmet (hus eller lägenhet), medan andra används i produktionsanläggningar, butiker och andra stora byggnader. Distributionskort kan också skilja sig åt i materialet de är gjorda av, storlek och antal moduler, graden av skydd etc. Se nedan för mer information om de olika typerna av distributionskort som finns i ElmarkStores online-butik.


Typ av distributionskort

På ElmarkStore erbjuder vi flera typer av distributionskort som du kan välja för  avsedd plats och antalet elektriska kretsar. Med utgångspunkt från dessa kriterier finns stora distributionsplattor av lägenhetstyp som används för att distribuera elektricitet i en hel bygg- eller produktionsverkstad och speciella industriella elstyrplattor. Låt oss titta på egenskaperna och särdragen hos var och en av dessa grupper.

Distributionskort 1

 

 

 

Distributionskort


Distributionskort av lägenhetstyp: beskrivning och egenskaper

Fördelningsplattor av lägenhetstyp är konstruerade för att ge ström till elektriska kretsar, huvudsakligen i hemmet. Kretskort är monterade i fördelningsplattor av lägenhetstyp tillsammans med några andra enheter som används alltmer av moderna användare. Dessa inkluderar till exempel en timer som växlar utvalda apparater till och från enligt schema, dörrklockan i lägenheten, elmätaren etc. Eftersom användningen av en tredje jordledare blev obligatorisk i nya system måste distributionsplattan ha en jordfelsbrytare. Beroende på läckströmmen är den utformad för att hindra någon från att komma i kontakt med strömförande delar eller för att skydda installationen från brand. Det finns en mängd olika distributionskort tillgängliga på marknaden för att möta kundens behov eller krav. Se nästa stycke för mer information om hur du väljer distributionskort.

Hur man väljer ett distributionskort för lägenheter: De enskilda modellerna som finns tillgängliga på marknaden kan skilja sig från varandra avseende ett antal egenskaper, från storlek och antal moduler till faktorer som passform, skydd mot damm och fukt, färg och design etc. Här är de viktigaste sakerna du behöver veta om kriterierna för att välja ett litet distributionskort för ditt hus eller lägenhet:

 

 

-        storlek och antal moduler: Detta är ett av de första kriterierna som ska beaktas vid val av distributionsplattform av lägenhetstyp. Generellt är denna typ av distributionskort tillgängligt med 4 till 36 moduler. Ju fler moduler den har, desto större fördelningskort. Ditt val i detta avseende beror på vad som passar dina personliga behov. Storleken på fördelningskortet du ska välja beror på antalet elektriska kretsar i huset eller lägenheten.

 

-        fuktskydd: distributionskort av typ för boende är tillgängliga på marknaden med olika grader av skydd. Den typ du väljer, ska bäst passa förhållandena i det speciella rummet eller utrymmet. För en normal miljö, kommer skyddsnivån IP40 att göra jobbet. För rum med högre luftfuktighet eller för utomhusinstallation rekommenderar vi dock ett distributionskort med skyddsnivå IP65.

 

-        öppen eller inbyggd installation: När det gäller installationen finns det två huvudtyper av fördelningskort: inbyggda distributionskort och de som är konstruerade för öppen installation. Inbyggda distributionskort är i allmänhet ett bättre alternativ för den övergripande designen och inredningen i rummet, eftersom du bara kan se höljet som finns i olika alternativ enligt dina önskemål. Om denna typ av distributionskort inte kan placeras på den valda platsen är det återstående alternativet att använda en öppen panel.

 

 Distributionskort 2


Centrala distributionskort: egenskaper och typer

Vi ska nu titta på den andra typen, dvs stora distributionskort. Dessa är centrala distributionskort som används för att fördela elenergi i stora utrymmen med mer högförbrukande konsumenter eller fler elektriska kretsar, till exempel hela bostadshus, produktionsverkstäder, butiker etc. Stora distributionskort kan tillverkas av metall eller plast. Var och en av dessa grupper är indelad i undergrupper, eftersom olika typer av metall kan användas för att göra fördelningskorten. Se nedan för mer information om olika typer av distributionskort vad gäller materialet som används för att göra dem och deras egenskaper och särdrag.

Metalldistributionskort är för närvarande ett vanligare alternativ av uppenbara skäl. Metaller är slitstarka och resistenta material som säkerställer säkerheten för apparaten och bibehåller sin kvalitet över tid. Här används metallerna typiskt för att göra stora fördelningskort:

 

-        Stål är en av de mest hållbara metallerna. Det deformeras inte av yttre faktorer som temperatur och fuktighet. Stålets styrka skyddar också distributionskortet från vandalism och incidenter. Stålfördelningskort används ofta i bostadshus och i olika produktionsanläggningar och industriområden.

 

-        Rostfria stålplattor används i byggnader och lokaler där mer ovanliga förhållanden och faktorer finns. Det kan vara produktionsanläggningar, livsmedelsindustrin lokaler, restauranger och kök, kemiska produktionsanläggningar etc. Det finns två huvudorsaker att använda distributionsplattor av rostfritt stål på sådana platser. Den första är att förhindra korrosion och säkerställa motstånd mot kemiska och andra starka ämnen. Dessutom är distributionsplattor av rostfritt stål lätt att rengöra och desinficera.

 

-        Plastfördelningsbrädor: Ett antal fördelar gör att plastfördelningsplattor är lämpliga för byggnader eller lokaler hos vissa användargrupper. En är deras lägre pris. En annan är att plastplattor är lättare och därmed mycket lättare att lyfta och installera. ElmarkStore erbjuder två typer av plastfördelningsbrädor - med genomskinlig eller solid dörr. Se skillnaderna mellan typ av dörrar nedan.

 

-        Massiv dörr: I allmänhet är fasta plastdörrplattor det alternativ som ofta föredras, som täcker alla kablar och enheter monterade inuti. De ser också bra ut. Distributionspanelen passar mer naturligt i det inre av rummet.

 

-        transparenta dörrar för distributionsplattor är mindre populära när det gäller utseende och design på grund av att utrustningen som används i distributionsbrädan kan ses. Det finns emellertid fall där detta är viktigt, i synnerhet där snabb visuell inspektion av enheter i distributionsbrädan krävs utan att öppna den. Det här är förebyggande inspektioner som minskar risken för kontakt mellan oskadd personell eller enskilda personer och strömförande delar av utrustningen.

 

Olika tillbehör kan läggas till stora distributionskort, förbättra deras exakta installation och organisering tillsammans med utseende och skydd mot incidenter. Alla sådana tillbehör finns i ElmarkStores webbutik.

 

Distributionskort

Distributionskort för industri

Dessa fördelningskort finns med hål utformade för att passa kontakter och uttag. De används oftast och kan ses i bilvårdslokaler, parkeringsplatser, produktionsanläggningar (för kraftverk), trädgårdar och hamnar. Distributionskort för industriellt bruk, som finns tillgängliga i ElmarkStores webbutik, är IP65-klassade och är resistenta mot ultraviolett strålning. De är också resistenta mot slag, höga temperaturer, eld och andra negativa faktorer.Distributionskort: användbara tips och rutiner

Slutligen, här är några användbara tips och rutiner för hur du använder distributionskort. Dessa tips å ena sidan gäller den lämpligaste tiden för att ändra det befintliga distributionskortet och å andra sidan ansluta de separata kontakterna. Här är vad du behöver veta i detta avseende:

-        tecken på att du behöver byta fördelningskortet: Precis som nästan alla andra apparater och apparater, slås distributionsplattorna ut och avskrivs efter långvarig användning och vissa komponenter behöver bytas. Men hur kan du veta när ögonblicket har kommit för att byta enhet? Tecken som brandlukt, heta säkringar och konstiga ljud på din befintliga distributionsbräda visar definitivt att det inte fungerar korrekt och problemkomponenten måste ändras.

-        Bestämning av elektriska kretsar: Vanligtvis är uttagen i ett visst rum eller den övergripande belysningen i ett hem ansluten på en enda elektrisk krets. Mer kraftfulla konsumenter, som en panna, en mängd köksapparater och varmvattenberedare är undantag och är anslutna på en separat krets.

 

 Distributionskort 4

Oavsett om du behöver ett distributionskort för ditt hus eller lägenhet, en fabrik eller en produktionsanläggning hittar du rätt produkt i ElmarkStores webbutik. Kolla in våra förslag och välj den produkt som bäst passar dina behov och krav!

  Filtrera
  Sortera efter:
  Produkter per sida:

  Priserna är inklusive moms

  • Pris:
   . Inklusive moms
  • Kvantitet:

  not available

  KÖP Till produkten

  Tekniska data

   0
   0
  Jämförelse