ELMARK
  1. 0 Kundvagn (0 Produkter)
    Din kundvagn är tom

Elcentralen - Distributionsskåpav Plast

Elcentralen (Gruppcentral)

Vi känner alla till de små, kompakta växlar som ligger ovanför hallen, källaren, grovköket eller garaget i en bostad

Så kallade elcentral samlas och rymmer alla brytare på ett ställe.

Om du är intresserad av att köpa en Elcentral och letar efter mer information om dess funktioner har du kommit till rätt plats: Elmark-webbutiken, där du hittar ett brett urval av modeller till fantastiska priser.

Elcentralen 1 - ElmarkButik

Elcentralen 1 - ElmarkButik
 

Vad är en elcentral?

En elcentral eller Gruppcentral är en modul där individuella kretsar är fördelade i det elektriska systemet för en given bostad som nämnts ovan och brytare monteras sedan på dessa kretsar.

Det finns två typer av elcentral: för montering externt och för inbäddning. För det första är lådan installerad på väggen. För det andra är det inte samma sak: inbäddade lägenhetsväxlar är installerade i ett hål i väggen och skruvas vanligtvis in i väggen.

Våra elcentral är tillverkade av plast eller metall.

Även om de är tillverkade av plast, är dessa växlar extremt stabila och väl skyddade på grund av de högkvalitativa material som används.

De flesta elcentraler är stötsäkra och motståndskraftiga mot värme- och temperaturskillnader från -25 grader till +60 grader, så du kan vara säker på att effektbrytarna i ditt hem kommer att vara väl skyddade mot stötar, bränder och andra faror.

 

Elcentralen 2 - ElmarkButik

Elcentralen 2 - ElmarkButik
 

Vad används Elcentral för?

Som redan föreslagits är syftet med elcentral att rymma och ge åtkomst till effektbrytarna i din bostad.

Det är inte allmänt känt att i linje med de senaste trenderna måste uppdaterade felströmskyddsanordningar monteras i lägenhetsväxlar när man bygger det elektriska systemet. Detta var något som ej följdes tidigare i stor utsträckning.

Anledningen ligger i det faktum att lägenomkopplare tidigare bara användes för att rymma elektriska säkringar, medan strömbrytare används i den modernare versionen.

En Elcentral förväntas bli mer funktionell och rymmer mer och mer av den elektriska installationen av ett lägenhetshus eller garage, särskilt med tanke på den nya smarta tekniken som börjar installeras i nya hem.

 

Vilka växlar att välja för ett hem, lägenhet?

Människor vill vanligtvis köpa en ny Elcentral under renovering eller nybyggt hus eller garage.

Många känner inte till saker som strömbrytare, felaktiga skyddsanordningar och, naturligtvis, lägenheter, särskilt om de inte är skickliga inom området eller aldrig har hanterat elsystem tidigare.

Även om valet av en brytare i ditt hem vid första anblicken kanske inte verkar komplicerat, finns det några finare poäng att tänka på.

Till att börja med måste de separata ledningskretsarna distribueras för att uppfylla villkoren för montering av lägenhetens växel.

Tanken är att varje krets ska kopplas till en separat brytare för att styra dess drift och bryta kretsen i händelse av överbelastning eller kortslutning.

Vi bör påpeka att storleken på bostaden är en viktig faktor i valet av elektriska apparater. Apparaten bestämmer för sin del valet av brytare, som måste vara lämpligt för antalet apparater.

Sist men inte minst bestämmer antalet effektbrytare också storleken på bostadväxeln, vilket direkt påverkar ditt val.

Sammanfattningsvis krävs det allvarlig planering från början till slut för att allt ska passa i slutändan och för att eliminera behovet av att köpa extra effektbrytare och brytare.

Elcentralen 3 - ElmarkButik

Elcentralen 3 - ElmarkButik
 

Varför det är viktigt att inte skimpa på priset för en elcental?

Ditt val av en elcentral för ditt hem bör bestämmas enbart av kvalitet och stabilitet, inte av pris. Inga kompromisser bör göras med ledningar i hemmet. Det är ju ett slags blodsystem för varje hem och det krävs vård och underhåll för att hålla det i gott skick.

Naturligtvis är utbudet och konkurrensen enorm idag och vi kan alla göra val för att spara pengar och få den önskade produkten till bästa möjliga pris.

Men detta betyder verkligen inte att vi ska spara pengar på vårt hem, särskilt när det gäller något lika viktigt som kabeldragning.

Här är ett enkelt exempel för att illustrera vad vi menar: om du investerar pengar i en dyr, kapslingar för elcntral av god kvalitet, får du ett bättre och mer stabilt hölje, högre slag och värmeskydd och mer utrymme i själva lägenheten växeln, vilket på lång sikt kan vara en bra investering.

Men vi lämnar dig att göra det slutliga valet och vi kan bara bjuda in dig att kolla in det stora utbudet av Kapslingar i Elmark Holding onlinebutik för att se själv att kvalitet är ovärderlig och värt investeringen.

 

Elcentralen 4 - ElmarkButik

Elcentralen 4 - ElmarkButik
 

Vad mer du behöver veta om vårt elcentral?

Slutligen, här är några fler saker om elcentralen som du kanske inte vet.

Till exempel kommer de flesta elcentral kapslingar komplett med DIN-monteringsskenor, fästelement och inte minst neutrala plintar för att ansluta neutralledaren och jordledaren, den senare också beroende på antalet moduler.

Du bör också vara medveten om att valet av elcentral beror direkt på antalet effektbrytare i kabelsystemet, t.ex. om din lägenhet har 5 effektbrytare kan du inte få dem i en lägenhetskorttavla som bara har plats för 4.

Du kan titta på alla förslag som vi, i ElmarkButik har förberett för dig för att göra det mest informerade valet och att få en Elcentral som är fullt lämpade för ditt elektriska system och uppfyller dina behov.

Se till att ditt elsystem är ordentligt för att säkerställa att det har en lång livslängd och att du kan lita på säkerheten i ditt hem.

 

Vad är en elcentral?

Vad används Elcentral för?

Vilka växlar att välja för ett hem, lägenhet?

Varför det är viktigt att inte skimpa på priset för en elcental?

Vad mer du behöver veta om vårt elcentral?

Filtrera
Sortera efter:
Produkter per sida:

Priserna är inklusive moms

  • Pris:
    . Inklusive moms
  • Kvantitet:

-EJ I LAGER

Till produkten

Tekniska data

 0
 0
Jämförelse